Galleri » Kennel & hvalpetræf / Zwinger Tag » 2012


Kenneltræf den 3. november 2012 i Lemvig

I alt var 30 hunde og 53 personer mødt frem til årets 2. kenneltræf. Vi startede med rundstykker, derefter gik vi over til dagens program, hvor hovedtemaerne var færdelsprøvetræning og daglig adfærdstræning (både i hjemmet og ude på ”gaden”).

Glenn startede med lidt teori, hvorefter vi kørte ned til Lemvig by. Her blev lydighedsdelen, som er en del af færdselsprøven, vist af Jessie og Gordon. Så stod den på bytur, hvor alle hundene fik lov til at gennemføre og prøve de 6 forskellige momenter, som indgår i prøven. I gågaden vakte vores tilstedeværelse stor opsigt og mange sjove og gode bemærkninger. Alle hundende viste at de besidder egenskaberne og evnerne til at gennemføre færdselsprøvens. Så det var bare super at se.

Om eftermiddagen fortalte Per om daglig adfærdstræning. Han startede med at fortælle om "Ulven som stamfar" og drog paraleller over til ulvens adfærd overfor hinanden til belysning af ideer vi måske kan bruge overfor vores hunde i det daglige. Det var meget spændende og lærerigt. Herefter viste Per et par film bl.a. "Den svenske hvalpeskole", hvor man laver en test af hvalpene, Består man får man et hundekørekort. Der var også en film om en hundeadfærdspsykologen Cæsar, der gav ideer til ejere af problemhunde. To lærerige film. Vi fik vist alle noget med hjem at tænke over.


Vi vil fra Teamet takke alle hvalpekøbere for jeres store interesse og fremmøde og glæder os til at se jer til det næste kenneltræf næste år.

Pigerne gør klar med morgenmad. Glenn i gang med lidt teori om færdselsprøven I Lemvig blev vist og gennemgået lydighedsdelen til færdselsprøven En vigtig del - tilmelding til prøven ved dommeren. Alle ca. 28 hunde linet op på fortovet. Det vakte opsigt i Lemvig. I centrum af Lemvig
Dommer Glenn ser interesseret på hundenes opførelse, særligt når en anden passerer tæt forbi. I rundkreds - alle hundene skal enkeltvis lave slalom mellem de andre hunde.
Kenneltræf den 1. april 2012 i Ringkøbing

I alt var 45 voksne, 7 børn og 29 hunde mødt frem til årets 1. kenneltræf. Dagen startede med rundstykker, derefter gik vi over til dagens program, hvor hovedtemaerne var forsvarsarbejde og sporsøg. Vi havde fået lov til at låne kreds 32 Ringkøbings dejlige lokaler og omgivelser, det fungerede bare super - tak til kredsen.

Vi havde været så heldige at få en af Danmarks dygtigste og mest erfarne instruktører - Karl Frost- i Schæferhundeklubben til at fortælle om forsvarsarbejde fra vores hvalpe er 8 uger gamle. Det var meget inspirerende og lærerigt, og folk stillede undervejs mange spørgsmål. Det meste af Karls undervisning foregik på træningsbanen med Finn som medhjælper. Der blev arbejdet med hundene - store som små. De fik lov til at arbejde flere gange med Karl og Finn. Flere af de nye hundeførere var meget begejstrede for den del af hundearbejdet. Tak til Karl som super god inspirator wink.

Glenn og Per havde delt hundene i mellem sig til sporsøget. Der blev givet grundige forklaringer om, hvordan man får sin hund igang på en god måde. Sporsøget er en helt naturlig drift hos hunden for at kunne overleve, hvis den levede som vildhund. Alle hunde/hvalpe fik lejlighed til at prøve det med "egen" næse. Fantastisk for os som opdrættere at se hvor gode driftsanlæg de besidder. Nu er det kun et spørgsmål om mange gentagne træninger.


Der blev også lige en halv time til ringtræning inden vi gik ind og fik Solveigs, Pernilles og Anettes lækre kager.

Vi vil fra Teamet takke alle hvalpekøbere for jeres store interesse og fremmøde og glæder os til at se jer til det næste kenneltræf den 3. november 2012.
Frokost med hotdogs / varme hunde - he he. Kimmie tænker ham Finn er sgu en tosse. Karl forklarer om forsvarsarbejdet mens Finn fugurerer. Per fortæller om sporsøget. Unique på 10 uger i meget flot og koncentreret sporsøg. Opsamling og evaluering af dagen mens en kop eftermiddagskaffe og lækre kager indtages.
Gordon overrækker Karl en "bette ting" for dagens super undervisning.
Team Marlboro| Gordon og Per | Copyright © Team Marlboro 2010 - 2024 - all rights reserved