Galleri » Kennel & hvalpetræf / Zwinger Tag » 2013


Kenneltræf den 9. november 2013 i Lemvig

I alt var 40 hunde og 65 personer mødt frem til årets 2. kenneltræf. Efter kaffe og rundstykker gik vi over til dagens program.
Vi havde inviteret Anders Hummel og hans kone Rikke til at holde en temadag hvor fokus er en aktiv hund hvor træningen skal være sjov. Al træning foregår efter belgieren Bart Bellon´s træningsmetoder. Anders og Rikke har trænet efter principperne de sidste 2 år og er absolut nogle af de dygtigste hundeførere i Danmark på deres felt.

Anders var en meget levende og spændende instruktør og selv efter et par timers teori var man ikke træt af at lytte på. Der var også en stor spørgelyst.

Hovedpunkterne er:
 • Væk med foderskålen!!
  • Sha-ping (Aktiv hund) – udfordre hunden
  • Teknik (Box, lav stress) – udfordre hunden
  • Drift (skifte gear, styre sine nerver) – udfordre hunden
  • Verbalt / nonverbalt – væk med følelser og ingen snak – udfordre hunden
  • Klikker – væk med følelser og ingen snak
  • Belønning – foder (sult)
 • Hunden skal kunne se sin fordel
 • En del af hverdagen
 • Hærde hunden (gør den stærk)
Det gælder bl.a. om at komme i gang fra hvalpen er 8 uger.

Herefter var det tid til praktik og vi må konstatere at vejrguderne ikke var med os (regn og atter regn), men vi var seje.
9 hunde og hundeførere nåede vi igennem med individuel træning og anskuelighedsundervisning. Det var fantastisk lærerigt og inspirerende at overvære. Men fælles for dem alle var at alle hundene har masser at arbejde videre med. Hundeførerne fik gode råd med på vejen, som tilhørerne også lærte meget af.

Anders havde taget en fleksibel stang med som hundene kunne bindes af ved. Den var super god og er nyttigt træningsudstyr. Hundene bindes af og hundeføreren kan arbejde uden for hundens rækkevide og når den så skal belønnes går man ind i hundens felt.

Som afslutning viste Rikke med hendes ca 1½ år gamle hanhund hvor langt hun er nået med ham – vi var vidner til utrolig flot hundearbejde, hvor det er tydeligt at hunden synes det er sjovt at arbejde.

En rigtig god dag sluttede alt for hurtigt – stort 12 tal til Anders.

Køkkenet skal også have et stort 12 tal for den dejlige forplejning.

Vi vil fra Teamet takke alle hvalpekøbere for jeres store interesse og fremmøde og glæder os til at se jer til næste kenneltræf i foråret 2014.


 Anders og Solvej arbejder med

Hunter.


Billeder fra kenneltræffet 9. november 2013

 
Per byder velkommen til Anders og Rikke. Anders i gang med den teoretiske del. Der blev lyttet intenst. Og stillet mange spørgsmål. I middagspausen blev der delt gaver ud til de 5 hundejere der siden sidste samling har fået avlskåret hunde. Kobra, Qato, Jazz, Queen og Chello.
Der fodres i kassen. Flot opmærksomhed fra Enya, som Jette straks belønnede, det er starten. Brian fik mange gode råd til fremtidig træning af Donna. Diva meget opmærksom på Birgitte. Duncan fattede ret hurtigt at dække. Opsamling af spørgsmål til Anders.
Per takkede Anders og Rikke for en meget spændende og lærerig dag.


Kenneltræf den 6. april 2013 i Lemvig

I alt var 41 hunde og 75 personer mødt frem til årets 1. kenneltræf. Vi startede med rundstykker, derefter gik vi over til dagens program, hvor hovedtemaerne var sportræning og daglig adfærds- / lederskabstræning (både i hjemmet og ude på ”gaden”).

Vi delte hundene op i voksne og hvalpehold. De voksne gik direkte i marken sammen med Per og Finn. Hvalpeejerne fik en teoretisk indsigt i sporsøg, hvor Glenn og Gordon kom med gode råd og ideer til hvordan man lægger et spor og går det med sin hvalp. Herefter gik de også i marken for at prøve det på egen hvalpekrop. Alle hundene viste anlæg for sporsøget. Det handler om at ejerne læser hunden og sørger for at gå en del spor derhjemme - gentagelser fremmer hundens færdigheder på sporet.

Om eftermiddagen fortalte Per om daglig adfærdstræning for de der havde lyst. Der var nogle som fulgte med Finn og Gordon udenfor for at lave forsvarsarbejde.

Per startede med at fortælle om "Ulven som stamfar" og drog paraleller over til ulvenes adfærd overfor hinanden til belysning af ideer vi måske kan bruge overfor vores hunde i det daglige. Det var meget spændende og lærerigt. Herefter viste Per filmen "Den svenske hvalpeskole", hvor man laver en test af hvalpene, der var mange lærerige tips. Alle fik vist noget med hjem at tænke over. Der var så stor interesse for at prøve det lærte i praksis, så alle fulgte med udenfor og forskellige hunde blev "udsat" for Pers lederskabstræning.


Vi vil fra Teamet takke alle hvalpekøbere for jeres store interesse og fremmøde og glæder os til at se jer til det næste kenneltræf den 9. november 2013.


 
Glenn og Gordon - teori om sporsøg Der lyttes intens med og der var en stor spørgelyst. Der lægges spor i lange baner. Queen har lige gået spor og Per evalurer hendes arbejde og kommer med gode råd. Alva og Linda ser intens på. Falcon søger intenst - hans første spor!
Gordon roser Falcon da han finder en godbid for at fortælle ham at det er rigtigt det han laver. Lederskabstræning i praksis. Panther provokeres at en hund bagved med ryggen til - ikke sjovt for en dominant han. Gruppebillede af 31 af de 41 hunde/hvalpe der var kommet.Team Marlboro| Gordon og Per | Copyright © Team Marlboro 2010 - 2024 - all rights reserved